Halep'te zafer ordunun

Suriye'nin en büyük kentlerinden biri olan Halep'te ordu zafere ulaştı. Kenti teröristlerden temizleyen Suriye ordusu resmi olarak zafer ilan etti. Teröristler kentin çok küçük bir bölgesine sıkıştı. Teröristler sosyal medya üzerinden "veda" mesajları paylaştı. Esad, Cuma günü Emevi Camii'nde hamd ve şükür namazı kılacak.

Suriye ordusu, kentin doğusundaki militanları da püskürtmesinin ardından Halep’te resmi olarak zafer ilan etti.

Şeyh Said Mahallesi’nin geri alınmasının ardından Suriye ordusu teröristleri kentin küçük bir bölgesine sıkıştırıldı.

Teröristler sosyal medya hesaplarından "veda" mesajları paylaştı.

Ordunun teröristlerden geri aldığı Şeyh Said Mahallesi’nde açıklama yapan güvenlik komitesinin direktörü Zayid el Salih, geride kalan isyancıların ‘teslim olmak ya da ölmek’ten başka şanslarının bulunmadığını söyledi.

Suriye resmi ajansı SANA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Beşar Esad da Halep zaferinin ardından Suriye ordusunu başarılarından dolayı tebrik etti.

Zaferin ilan edilmesinin ardından Halepliler sokaklarda kutlama yaptı. Kutlamalarda Esad ve ordu lehine sloganları atıldı.

ESAD, EMEVİ CAMİİ'NDE ŞÜKÜR NAMAZI KILACAK

Aydınlık gazetesi yazarı ve Şam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Yuva'nın aktardığı bilgiye göre, Esad, Suriye Cumhuriyeti Baş Müftüsü Dr. Ahmet Bedrettin Hassun ile Cuma günü, Emevi Camii'nde hamd ve şükür namazı kılacak.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # Halep # beşar esad # zafer # emevi camii