Flamingoların başkanı can dostlarımızı unuttu

İzmir’in hemen hemen her köşesinde karşılaştığımız sokak hayvanları kimi zaman açlıkla, kimi zaman ise insanlara saldırıları ile gündeme geliyor. Peki bu sorunlar karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin can dostlarımız için vermeye çalıştığı hizmetler yeterli mi? Ulusal Kanal bu soruyu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu Üyesi Fikret Mısırlı’ya sordu.

Flamingoların başkanı can dostlarımızı unuttu

Haber: Samet Can Kocagür – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir’de yaklaşık 400 bine yakın sokak hayvanı yaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer de göreve gelmeden önce “Flamingoların da başkanı olacağım” demişti. Peki sokak hayvanlarının başkanı olabildi mi?

İzmir’de yaşayan can dostlarımızın takibi ise yılan hikayesine dönmüş durumda. Modern kentlerde çiplerle takip edilen sokak hayvanlarının İzmir’de ise doğum ve ölüm tarihi bile bilinmiyor.

Kentteki bulunan barınak sayısı sonbaharda hizmete girecek Bornova’daki Gökdere Barınağı ile 4’e çıkacak. Fakat bu sayı İzmir'deki sokak hayvanlarının ihtiyacının çok çok altında.

İzmir sokaklarında sıkça rastlanan hayvan dışkıları ise kent sağlığını olumsuz etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu Üyesi Fikret Mısırlı, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki duyarsız tavrını eleştirdi.

Öte yandan kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemlerinin eksikliği sokak hayvanlarının saldırgan olmasına neden oluyor. İzmir’deki birçok insanın koktu duyduğu bu konuda ise belediyenin üzerine büyük görev düşüyor.

Mısırlı, sokak hayvanlarının yaşadıkları sorunları minimuma indirmek için kent gelinde hayvan hastanelerinin kurulması gerektiğini söyledi. “Gerekirse Veteriner Odaları ve Özel Kliniklerle belediye işbirliği yapmalı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen bu eleştiriler sonucu CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de veteriner odalarıyla iş birliği teklifine olumlu yaklaştı.

# izmir # chp # ulusal kanal # sokak hayvanları # Tunç Soyer # İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi # belediye # Can # sokak # flamingo # İzmir Büyükşehir Belediye # Fikret Mısırlı