11 büyükelçi merkeze çekildi, 15 büyükelçi atandı

11 büyükelçi merkeze alındı, 15 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Ataması yapılan isimler arasında daha önce listeye alınmayan, eşi KHK ile ihraç edilen Merve Safa Kavakçı'nın da yer alması dikkat çekti

11 büyükelçi merkeze çekildi, 15 büyükelçi atandı

Büyükelçilik değişikilikleri ve yeni atamalara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suudi Arabistan, Macaristan, Malta, Şili, Kamboçya, Kırgızistan, Senegal, Kenya, Gabon, Arnavutluk ve Güney Kore'de görev yapan 11 büyükelçi merkeze çekildi.

15 ülkeye de yeni büyükelçiler atandı. Bu isimler arasından en dikkat çeken isim Merve Safa Kavakçı oldu. Daha önceki kararname ile ataması yapılmayan Kavakçı Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandı.

1999 yılında Fazilet Partisi milletvekili olan Kavakçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki yemin törenine türbanlı gelmiş, dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından genel kuruldan çıkartılmıştı. ABD vatandaşı olduğu ortaya çıkan Kavakçı'nın milletvekiliği düşürülmüştü.

90'lı yıllarda ABD'de Müslüman Kardeşler adına çalıştığı ileri sürülen Kavakçı,15 Temmuz'dan sonra AKP içindeki tartışmalı isimlerden biriydi. Kavakçı'nın eşi Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cihangir İslam, KHK ile ihraç edilmişti. Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı ise halen AKP milletvekili olarak Meclis'te görev yapıyor.

ulusal.com.tr

# Resmi Gazete # büyükelçi