Askerlerin üzerine yürüyen HDP’li Encü’ye destek verdiler

PKK talimatı ile yapılan eylem Meclis'in de gündemindeydi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "vekillerin, herkesten daha çok hukuka saygılı olmasını bekleriz" dedi. CHP milletvekili Zeynep Altıok ise askerlerin üzerine yürüyen Ferhat Encü'ye destek verdi.

Askerlerin üzerine yürüyen HDP’li Encü’ye destek verdiler

PKK'nın 13 Haziran'da gönderdiği talimatlar doğrultusunda yapılan eylemde, HDP'li vekil Ferhat Encü'nün karıştığı olaylar Meclis gündemine geldi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken konuşması sırasında, yaşanan olaylara değindi. Baluken, askerlerin "eşkiyalık" yaptığını ileri sürdü.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz önce konuyla ilgileneceğini belirtti, ardından vekillerin hukuka saygılı olmasını istedi.. Yılmaz, "Sayın vekillerin herkesten daha çok hukuka saygılı olmasını bekleriz" dedi.

"Hukuka saygı" çağrısına, HDP sıralarından tepki geldi.

Bir başka tepki de CHP'den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, twitterdan yaptığı açıklamada, "Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'ye yapılan, asıl hedefi demokrasi ve milli irade olan saldırıyı kınıyorum. Devlet eliyle "eşkıyalık" bu olsa gerek" dedi.

CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da askerlerin üzerine yürüyen Encü'yü savundu. Akatlı, "Meclis Başkanı saldırıya uğrayan Ferhat Encü için "hukuka saygılı olmalı" diyor. Mevcut durumda bunu söyleyeceği en son kişi Ferhat Encü'dür. Saldırıya maruz kalan milletvekili, kendisine silah çekilen milletvekili, hukuka saygılı olması beklenen de milletvekili" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# şırnak # hdp milletvekili