Rus lider Putin'den son dakika Çin açıklaması

Rus lider Putin'den son dakika Çin açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS ve ŞİÖ zirvelerinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. BRICS ülkelerinin ekonomik zorlukları aşacağını vurgulayan Putin, "Çin, dönemsel sorunlara rağmen küresel ekonominin lokomotifi olmayı sürdürecek" dedi.

Küresel ve bölgesel konuların masaya yatırıldığı BRICS ve ŞİÖ zirvelerinden çıkan sonuçları değerlendiren Rusya lideri, İran'a yönelik yaptırımların en kısa sürede kaldırılacağını düşündüklerini belirtti.

BRICS ülkelerinin ekonomik zorlukları aşacağından emin olduğunu ifade eden Putin, "Mevcut zorluklar, BRICS ülkelerini çok fazla etkilemiyor. Çin, dönemsel sorunlara rağmen küresel ekonominin lokomotifi olmayı sürdürecek" dedi.

AVRUPA'YA YUNANİSTAN TEPKİSİ

Vladimir Putin, Rusya'nın ekonomik zorluklara rağmen Yunanistan'a yardım edebileceğini, ancak Atina'dan bu yönde bir talep gelmediğini söyledi.

Avrupa'nın Yunanistan krizine eğilmede geç kaldığını vurgulayan Rus lider, "Avrupa Komisyonu şimdiye kadar neredeydi? Yunanistan'ın ekonomik faaliyetleri kriz başlamadan önce düzeltilmeliydi. Ancak her şeye rağmen Atina'nın zorlu süreci aşacağına inanıyorum" dedi.

(Kaynak: Sputnik)

# çin # vladimir putin # brics # ŞİÖ