Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 yanıtı: ''S-400 anlaşması CAATSA yasasından önce yapıldı, yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin S-400'lerle ilgili yaptırım kararına sert tepki gösterdi ve kritik bir uyarıda bulundu. Çavuşoğlu, "S-400 anlaşması ABD'nin CAATSA yasasından önce yapılmıştı, bu nedenle bu yasaya bağlı yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz. Geri adam atmayacağız." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 yanıtı: ''S-400 anlaşması CAATSA yasasından önce yapıldı, yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin S-400'lerle ilgili yaptırım kararına sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "ABD'nin yaptırım kararı hukuken de siyaseten de yanlış bir adım. Bir ülkenin tek taraflı aldığı karar. Türkiye'nin veya başka bir ülkenin egemenlik haklarına saldırı" ifadelerini kullandı.

Geri adım atmayacağız diyen Çavuşoğlu, ''S-400 anlaşması ABD'nin CAATSA yasasından önce yapılmıştı, bu nedenle bu yasaya bağlı yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz.'' dedi.

Türkiye-ABD ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, ''ABD isterse Türkiye-ABD ilişkileri normalleşebilir, ancak Türkiye'nin Suriye politikasında beklentileri karşılanmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # Dışişleri Bakanı # yaptırım # s400 # caatsa