Göktuğ Projesi'nde sona yaklaşıldı

Yerli füze hazırlığında son aşamaya gelindi. Göktuğ Projesi’ni sunum için neredeyse hazır. Çalışmaların altında ise TÜBİTAK ve SAGE'nin imzası var.

Göktuğ Projesi'nde sona yaklaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan Göktuğ Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Milli hava füzeleri ve mühimmatlar için yürütülen projede gelinen aşamalar paylaşıldı.

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, ''Önemli aşamaya geldik, kritik aşamaları aştık. Geçtiğimiz yıl yer testleri tamamlanmıştı, uçaktan atış testlerine başlamıştık. Onda da yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önemli gelişmeler yaşandı. Bozdoğan füzemiz uçaktan atıldı ve hedef uçakla başarıyla angaje oldu, onu imha etti'' dedi.

Türkiye’ye önemli bir teknoloji kazanımı sağlayan projede Bozdoğan füzesine ilişkin TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş ayrıntılı bilgi verdi:

- Kritik aşamayı aştık, bundan sonra projenin çok daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bu yıl sonunda ya da önümüzdeki yıl içinde tamamlanıp artık üretimiyle ilgili planlamaların yapılacağı aşamaya geldiğimizi söyleyebiliriz.

SOM Seyir Füzesi projesi için de geliştirme testleri devam ediyor. Bu füzeler için yakın zamanda müjde bekleniyor.

Çalışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ve seri üretimi devam eden Kanatlı Güdüm Kiti de öne çıkıyor.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # msb # Milli Savunma Bakanlığı # füze # tübitak # TÜBİTAK SAGE # Bozdoğan # Göktuğ Projesi # yerli füze # SAGE # Gürcan Okumuş