Vatan Partisi'nden PTT işçilerine destek

Sendikalaşma nedeniyle kiminin işine son verildi, kimi ise ücretsiz izne çıkarıldı. İzmir'de PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçiler Güzelyalı'da bulunan başmüdürlük önünde eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin talepleri ise bir an önce işlerine geri dönmek.

Vatan Partisi'nden PTT işçilerine destek

Haber: Samet Can Kocagür

İzmir'de PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçiler, bağımsız sendika kurup haklarını savunmak istediler fakat işlerinden oldular.

İzmir'de PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçilerin bir kısmı sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkartılırken bir kısmı da ücretsiz izne sevk edildi.

Sendikalarına karşı büyük baskıların olduğunu belirten PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük, sendikalaşmanın anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Yetkililere seslenen Büyük, ''Bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmeli'' dedi.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini belirten taşeron işçi Uğur Cengar ise sendikal haklarının gasp edildiğini dile getirdi.

Vatan Partisi'den de işçilere destek gecikmedi. Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığına bağlı heyet işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Levent Özciğer, işçilerin yanlarında olduğunu belirtti.

# izmir # vatan partisi # PTT # sendika # PTTSen