Bakan Işık'tan tuhaf rehine açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Musul'daki Türk rehinelerimizin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Işik "Türkiye Cumhuriyeti, kimsenin gazına gelmez, kimsenin 'haydi aslanım' demesine kanmaz" ifadesini kullandı.

IŞİD'in Türk rehineleri serbest bırakmasına Teknoloji BakanFikri Işık'tan ilginç bir yorum geldi. Bolu’nun Karacasu Beldesi'ndeki 'Makine Sektör Buluşması' toplantısına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin Türk rehinelerin yurda dönmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Işık, Türkiye'nin kimsenin gazına gelmeyecek bir ülke olduğunu belirtti.

Yaşananları "yorucu, yıpratıcı, adeta sinir harbiyle geçen uzun bir süre" olarak tanımlayan Işık, gerektiğinde operasyona hazır bekletilen ekiplerin de olduğu ancak buna gerek kalmadığını ifade etti.

Işık ayrıca rehin alınma olayının ilk anından itibaren sürekli yürütülen bir temas trafiğinin varlığına dikkat çekti. "Can güvenliği ve sağlıkları noktasında çok büyük bir titizlik gösterildi" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # türkiye # musul # bakan # rehine # Süleyman Şah # ışid # fikri ışık