Biden Türkiye'nin PKK ile mücadelesini hedef aldı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar ABD Başkanı Joe Biden'ı rahatsız etti. Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatma kararı alan Biden, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’ye mektup gönderdi. Mektupta Türk Ordusu'nun faaliyetlerinin ABD için tehdit olduğunu söyleyen Biden, Türkiye'yi DEAŞ ile mücadeleye zarar vermekle suçladı.

Biden Türkiye'nin PKK ile mücadelesini hedef aldı

Suriye'deki PKK'ya karşı yürütülen terörle mücadeleyi hedef aldı, Türkiye'yi DEAŞ ile mücadeleye zarar vermekle suçladı. ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye karşıtı adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Biden, Suriye'de acil durumun bir yıl daha uzatılmasını öngören kararı hakkında hazırladığı mektubu ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye gönderdi.

Kararın Resmi Gazete’de yayınlanacağı bilgisi paylaşılırken mektupta Türkiye'ye de atıf yapıldı.

''TÜRKİYE IŞİD İLE MÜCADELEYE ZARAR VERİYOR''

Biden mektubunda, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yani PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelere askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Türkiye'yi DEAŞ ile mücadeleye zarar vermekle suçladı.

- Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durumlar, özellikle de Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ayrıca Türkiye'nin teröre karşı yaptığı operasyonları ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit olarak tanımladı.

# türkiye # pkk # suriye # deaş # mücadele # Biden