Erdoğan'dan ABD'ye iki uyarı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Beştepe ziyaretinin ayrıntıları ortaya çıktı. Tillerson ile 2 saat 10 dakikalık bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin FETÖ’ye karşı mücadele etmesini ve Suriye’de PYD ile çalışmamasını istedi. Uluslararası İlişkiler Profesörü Prof. Dr. Sencer İmer de görüşmeyi değerlendirdi. İmer’e göre, ABD’nin Türkiye’nin taleplerini karşılaması çok zor.

Erdoğan'dan ABD'ye iki uyarı

Tillerson ile baş başa görüştü, Washington’a iki net uyarı gönderdi.

ABD’nin üçüncü adamı, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara temaslarının ayrıntıları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe Sarayı’nda 2 saat 10 dakika görüşen Tillerson’ın, FETÖ ve PYD konularında uyarıldığı öğrenildi.

Tillerson’ın Beştepe ziyaretinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’den FETÖ ile mücadele etmesini, PYD ile işbirliği yapmamasını istedi.

Terörle mücadelede meşru aktörlerle çalışmanın önemine dikkat çeken Erdoğan, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili sürecin hızlanmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Başbakan Binali Yıldırım ve mevkiidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde de benzer sitemlere maruz kaldı.

Bunun yanı sıra, İngiliz Financial Times gazetesi , Tillerson’ın Ankara ziyaretini tam bir hayal kırıklığı olarak niteledi.

Tillerson’ın ABD ile Türkiye’nin ayrı düştüğü konularda çok az adım attığını yazan gazete, ortak basın toplantısındaki gerilimin ‘belirgin bir şekilde’ hissedildiğini kaydetti.

ANKA Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, ABD’nin PYD’yi bölgede kalmak için kullandığını ve Tillerson’ın bu durumu değiştiremeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin tutumunu değerlendiren İmer, milli çıkarların önemine değindi.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

# abd # erdoğan # Rex Tillerson # beştepe