İntibak davası başladı! Emekliye 355 liraya varan zam yapılabilir

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak davası başladı. Davadan olumlu karar çıkarsa, milyonlarca emeklinin maaşına 355 liraya varan zammın yolu açılacak. Ancak mahkemeye sunulacak bilirkişi raporunun emeklilerin aleyhine olması, intibak beklentilerini suya düşürebilir.

İntibak davası başladı! Emekliye 355 liraya varan zam yapılabilir

Duruşma Ankara 8. İş Mahkemesi'nde saat 12.00'de başladı. Eğer bu davadan emekliler lehine bir karar çıkarsa, emekli maaşlarına 50 ila 355 TL zammın yolu açılacak.

Emekliler, aynı primi ödemelerine karşın, farklı tarihlerde emekli olduklarından birbirinden farklı maaş alıyorlar. Ve maaşlar arasındaki bu adaletsizliğin giderilmesi için intibakın hayata geçmesini istiyorlar.

2012 yılında bir düzenleme yapıldı, intibak yasası çıktı. Ancak bu yasa 2000 yılından sonra emekli olanları kapsamadı. İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, İntibak Yasası'nın 'eksik' çıktığını söyleyerek konuyu yargıya taşıdı, SGK'ya dava açtı. Maaşının yeniden hesaplanmasını istedi.

İşte bugün görülen davada, 2000 sonrası emeklilere de intibak uygulanması gerektiği yönünde karar çıkarsa emeklinin yüzü gülecek. Çünkü emekli maaşlarına 50 ila 355 tl artış yapılmasının yolu açılacak.

Ancak mahkemeye sunulacak olan bilirkişi raporu emeklinin aleyhinde. 'Emeklilerin' maaşları eksik mi hesaplandı, sorusuna ikinci bilirkişi de 'eksik hesaplama yok' yanıtı verdi.

Eğer davadan emekliler aleyhine karar çıkarsa konu Yargıtay'a taşınacak.

ulusalkanal.com.tr

# emekliye # 355 liraya varan