ABD'nin Afganistan hezimeti itirafları

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Afganistan hezimetinin sonuçları tartışılıyor. ABD Savunma Bakanı Austin, Afganistan’da hazırlıksız yakalandıklarını söylerken, Genelkurmay Başkanı Milley, “çekilme süreci itibarımıza zarar verdi” dedi.

ABD'nin Afganistan hezimeti itirafları

ABDAfganistan hezimetinin sonuçlarını tartışmaya devam ediyor. Yenilgi itirafları da peş peşe geliyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu'nda verdiği ifadede, Afganistan'da yenilginin sorumluluğunu Afgan ordusuna yükledi. Austin, Afgan ordusunun ani çöküşünün Pentagon'u hazırlıksız yakaladığını söyledi.

- Bizim ve ortaklarımızın eğittiği Afgan ordusunun birçok yerde tek bir kurşun atmadan eriyip gitmesi hepimiz için sürpriz oldu. Bunun aksini söylemek dürüstlük olmaz

Austin, Senato ve Temsilciler Meclisi'nin Silahlı Hizmetler Komisyonlarında Afganistan'daki yenilgiyle ilgili son zamanların en hararetli tartışmalarının beklendiği oturumlarda ifade veriyor.

Komisyonda ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley de ifade verdi. General Milley de Taliban'ın Afganistan'ı bu kadar hızlı bir şekilde kontrol altına alacağını tahmin edemediklerini söyledi. Milley, çekilme sürecinin ABD'nin itibarına zarar verdiğini belirtti.

- Dünyanın dört bir yanında müttefikler, ortaklar ve rakipler nezdinde ne kadar itibarlı olduğumuz yoğun şekilde gözden geçiriliyor. Evet, gelişmelerin itibarımıza zarar verdiğini söyleyebiliriz

# abd # Afganistan # taliban