Fidye ve uçak Katar'dan siyasi şov Erdoğan'dan

Başbakan Tayyip Erdoğan, serbest bırakılan iki pilotumuzun karşılama törenini siyasi şova dönüştürdü. Oysa, 71 gündür esir olan pilotlarımızın durumuna sessiz kalınması tepki toplamıştı. Pilotların kurtarılmasıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Lübnan basını, hacılar için Katar'ın 150 milyon dolar fidye ödemeyi kabul ettiğini yazdı. Pilotlarımız da Katar'a ait bir uçakla Türkiye'ye teslim edildi.

Fidye ve uçak Katar'dan siyasi şov Erdoğan'dan

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi şova dönüştürdüğü pilotlarımızın kurtarılması olayının ardından Katar çıktı.

İki pilotumuzun kaçırılmasına gerekçe gösterilen Lübnanlı hacıların serbest bırakılması için Katar Emirliği'nin 150 milyon dolar fidye ödemeyi kabul ettiği ortaya çıktı. Bu bilgi Lübnan basınında yer aldı.

2 pilotumuzu Türkiye'ye getiren uçak da Katar'a ait. Türk Hava Yolları'nın pilotlarımız için hazırladığı uçak yerine, Katar'ın uçağının kullanılması da dikkat çekti.

Avrupa Birliği Bakanı EgemenBağış da twitterdaki mesajında, pilotlarımızın serbest kalmasında Katar'ın rolüne işaret etti. Erdoğan ile Katar Emiri El Tani'nin birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Bağış, "Türkiye-Katar işbirliği ve dayanışmasının önemini anlayamayanlar da sağolsun" dedi. Bağış, "Ülkemizde bu kadar Katar sempatizanı olması sevindirici" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # erdoğan # uçak # katar # pilot # lübnan # Bağış # egemen # 150 milyon dolar