'Atatürk devrimlerinden ödün vermedik, vermeyeceğiz'

Seçim heyecanı yaşayan İstanbul Barosu'nun Olağan Genel Kurulu başladı. Baro Başkanlığı için yarışan adayların kürsü konuşmaları ile başlayan Genel Kurul'da, "kobani" için eylem yapmaya çalışan gruba avukatlar tepki gösterdi. 5 adayın yarıştığı Baro Başkanlığı seçimi ise yarın yapılacak.

Dünyanın en büyük ikinci barosu olan İstanbul Barosu'nun Olağan Genel Kurulu başladı. 32 bin 200 avukatın oy kullanacağı Baro Başkanlığı seçimleri ise yarın yapılacak.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki Genel Kurul, divan seçimi ile başladı. Divan Kurulu'nun oluşturulması ile adaylar kürsü konuşmalarına geçti. İlk konuşmayı İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yaptı.

Seçimlerin en güçlü adayı olan Kocasakal, başkanlık döneminde Özel Görevli Mahkemeleri kaldırılması için savaştıklarını ve başardıklarını söyledi, "daha çok yapacak işimiz var" dedi.

Kocakasal'ın bu sözleri dakikalarca alkışlandı. Genel Kurulu'da bir grubun "Kobani" eylemi yapmak istedi, avukat tepki gösterdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Avukat Can Atalay'ın Kobani'ye destek konuşması da tepki çekti.

2 gün sürecek Genel Kurul'dan sonra yarın Baro Başkanlığı seçimleri yapılacak ve 5 aday yarışacak. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ümit Kocasakal, Hukukun Üstünlüğü Platformu Abdullah Ara, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu eş başkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek ile İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Ali Rıza Kaplan ile Çağdaş Avukatlar Grubu ise Ayhan Erdoğan yeni yönetim için en yüksek oyu olamaya çalışacak.

ulusalkanal.com.tr

# Ümit Kocasakal # haliç kongre merkezi # İstanbul baro