ABD'den Türkiye'ye uyarı

Amerika, Türkiye'yi kara para aklama konusunda uyardı. Kenya ve Tanzanya kara para aklama listesinden çıktı, Türkiye ise gri listedeki yerini korudu. Amerika Finansal Suçlar Uygulama Ağı, yayınladığı bildiride "Türkiye, Uluslararası finansal sistem için risk taşıyor" dedi.

ABD'den Türkiye'ye uyarı

Gana ve Nijerya’dan sonra Kenya ve Tanzanya da Kara Para aklama listesinden çıktı. Türkiye ise gri listede kalmaya devam etti. Amerika Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Finansal Suçlar Uygulama Ağı yazılı bir bildiri ile Türkiye'yi uyardı.

Açıklamada, "Para aklamada yasal düzenlemeleri tamamlamayan Türkiye, Uluslararası finansal sistem için risk taşıyor" denildi.

Türkiye'nin gri listede kalmasının en önemli nednelerinden biri, terörizmin finansmanının engellenmesi konusunda hazırlanan anlaşmayı imzalamaması. Türkiye anlaşmayı imzalamadığı için kara para aklama cenneti olarak suçlamış, AKP hükümetinin bir kısım yasal düzenlemeleri yapması üzerine; Türkiye’nin üyeliğinin askıya alınmasından vazgeçilmişti.

Gri listede, Türkiye'nin yanı sıra, Cezayir, Ekvator, Etiyopya, Endenozya, Myanmar, Pakistan, Yemen ve Suriye bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # türkiye # kara para