Momo oyunu nedir? Momo oyunundan çocuklara kesici aletle gösteri! Ailelere kritik 'Momo' uyarısı!

Vatandaşların çok fazla karşılaştığı ve bir video izlerken çıktığı belirtilen Momo hakkında kritik uyarılar var. İnternet söylentisi ve yalan olduğu söylenilen Momo'nun gerçek olduğu belirtildi. "Çocuklarınıza dikkat edin" uyarısında bulunulurken Momo ile nasıl karşılaşıldığının da bilgisi verildi. Çoğu velinin bu reklamdan sonra geceleri ağlamaya başladığı, tek yatamadığı yazdığı ifade edildi. Uyarılar kapsamında "Çocuklarınıza böyle bir reklam görüp görmediklerini sorun. 'Benim çocuğum akıllıdır yapmaz, inanmaz' demeyin. Ne olur önleminizi alın" denildi

Momo oyunu nedir? Momo oyunundan çocuklara kesici aletle gösteri! Ailelere kritik 'Momo' uyarısı!

Çok fazla karşılaşılan ve bir video izleme sırasında çıktığı aktarılan Momo hakkında kritik uyarılarda bulunuldu.

İnternet söylentisi ve yalan olduğu iddia edilen Momo'nun olduğu söylenildi.

Momo ile nasıl karşılaşıldığına dair ise, YouTube'da çizgi film izlerken videonun arasına sponsorlu reklam girdiği ifade edildi.

Reklamın isminin Momo olduğu aktarıldı. Çocuklara kesici aletleri şekillerini, nerede bulabileceklerini ve onunla bileklerini nasıl kesmeleri gerektiği gösteriliyor. Yapılmaması durumunda da 'gece gelip seni bulurum' şeklinde tehditkar ifadeler kullanıldığının altı çizildi.

Türkiye'de çok yaygın olduğu söylenen reklamın çocukların dışında yetişkin insanları da korkuttuğu bildirildi.

Çoğu velinin bu reklamdan sonra geceleri ağlamaya başladığı, tek yatamadığı yazdığı ifade edildi.

Uyarılar kapsamında "Çocuklarınıza böyle bir reklam görüp görmediklerini sorun. 'Benim çocuğum akıllıdır yapmaz, inanmaz' demeyin. Ne olur önleminizi alın" denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, korku filmi karakterini andıran "Momo" adlı çizim ve çocuklara yönelik diğer sanal tehditler konusunda ailelere uyarıda bulundu. Sayan, "Mavi Balina, Momo gibi oyunları oynayan çocuklarda depresyon, kaygı bozuklukları, davranış sorunları ve suça eğilim artıyor. Sanal zorbalık içeren bu oyunlar özellikle küçük yaştaki çocukları hedef alıyor. Çocukların ekrana bakarak geçirdiği zamanı ve faaliyetlerini gözlemleyin. Çocuk profiline sahip video sitelerine yönlendirin. Mutlaka çocuk profilinin açık ve izleme geçmişinin aktif olmasına dikkat edin. Çocukları Momo ve benzeri tehlikelere karşı korumak için Bakanlık koordinasyonunda topyekun bir mücadele yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Momo oyununa erişimin engellenmesi istendi.

ulusal.com.tr

# çizgi film # youtube # momo