Kılıçdaroğlu kendini yalanladı

"İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi ile Anayasa çalışması yapmadık" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir açıklaması ortaya çıktı. 22 Haziran 2018 yılında bir televizyon programına katılan Kılıçdaroğlu, anayasa çalışması için bir araya geldiklerini ve ortak ilkeleri belirlediklerini söylüyor. Yeni bir açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Nuri Okutan’ın bilgisi dahilinde 4 parti ile birlikte toplantılara katıldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu kendini yalanladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, böyle dedi ama Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan yeni bir video ortaya çıktı.

22 Haziran 2018 tarihinde Tele1 televizyonu yayınına katılan Kılıçdaroğlu Millet ittifakı olarak Anayasa çalışması yaptıklarını hatta ilkeleri de belirledikleriniz söyledi.

Bugünlerde inkar etse de Kılıçdaroğlu'nun o günlerde dayanak olarak gösterdiği Profesör İbrahim Kaboğlu da 2018 yılında CNN Türk yayınında söylemişti 4 partinin anayasa çalışması yaptığını.

Kaboğlu'nun İyi Parti, HDP, CHP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması ile yeni bir açıklaması daha ortaya çıktı. Bu açıklama da 20 Şubat 2020'ye ait.

Daha önce toplantıya ilişkin bu sözleri sarf eden İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener’den de yeni açıklama geldi. FOX Tv’ye konuşan Akşener, ortak çalışmanın toplantı olduğunu savundu. İyi Partili Nuri Okutan’ın da bilgisi dahilinde toplantılara katıldığını söyledi.

ulusal.com.tr

# hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # Nuri Okutan # saadet partisi