Çin ile Rusya'dan dev anlaşma

Rusya ile Çin arasında yen nesil SU-35 tipi savaş uçağı satış anlaşması imzalandı. 2 milyar dolarlık anlaşma kapsamında Moskova, Pekin'e 24 adet uçak satacak. Çin ordusu çok amaçlı bu uçakları kullanacak ilk yabancı ülke olacak.

Çin ile Rusya'dan dev anlaşma

Rusya ile Çin arasında askeri havacılık alanında önemli bir anlaşma imzalandı. İki ülke çok fonksiyonlu yeni nesil Su-35 savaş uçaklarının satışı için imza attılar.

İmalatçı firmadan yapılan açıklamada "Çin ile sürdürdüğümüz Su-35 sevkiyatına ilişkin görüşmeler sona erdi. Kontratı imzaladık" ifadesini kullanıldı.

Rusya 2 milyar dolar karşılığında Çin'e 24 savaş uçağı gönderecek. Çin bu uçakları kullanan ilk yabancı ülke olacak. Savaş uçağı kontratının tarihte eşi görülmemiş bir anlaşma olduğunun altı çizildi.

Karbon fiber ve alüminyum alaşım gövdeye sahip olan Su-35'lerin arka kısmında, yarı aktif güdümlü havadan havaya füzelerin geriye doğru ateşlenmesine imkan sağlayan bir radar bulunuyor.

Yeni nesil SU-35'ler hayalet uçakları 83 km mesafeden tespit edebiliyor. Ses hızının 2 katı hıza ulaşabilen Su-35'lerin 1600 kilometre olan mezili ek yakıt tankları 3400 kilometreye çıkıyor. 30 milimetrelik toplarla donatılan savaş uçağı, füzeler ve bombalar da taşıyabiliyor.

Putin'in 2014 Mayıs'ında Çin'e yaptığı ziyarette Mi 26 tipi ağır askeri helikopterler ile geniş gövdeli uzun menzilli uçakların geliştirilmesi konusunda ortak çalışma yapılması konuları görüşülmüştü.

Rusya ile Çin arasında son anlaşma ile 2011 yılından bu yana 10 milyar dolardan fazla askeri anlaşma imzalanmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

'DEĞERİ 2 MİLYAR DOLAR'

Bu arada Kommersant gazetesine konuşan kaynaklar da anlaşmanın değerinin en az 2 milyar dolar olduğunu söyledi. Rostec yetkilileri daha önce de Endonezya, Brezilya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de SU-35 uçaklarıyla ilgilendiğini açıklamıştı. (sputnik)

# rusya # çin # uçak # anlaşma # su 35