Emniyet'te F-tipi vergi

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki cemaat yapılanmasının kendi vergi sistemini oluşturduğu ortaya çıtkı. "Himmet" adı altında, cemaatçi polislere fazladan taltif, yani para ödülü verildiği tespit edildi. Ödüllerin yüzde 75'i ise cemaate aktarıldı. Yolsuzluğun boyutu ise 150 milyon lirayı aştı.

Emniyet'te F-tipi vergi

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki F-tipi yapılanmanın, taltif sistemindeki usulsüzlükle 150 milyon lirayı aşan yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başarılı personeller, taltif, yani para ödülüyle ödüllendiriliyor. Bunun için Emniyet bütçesinde yıllık 202 milyon lira ayrılıyor. Cemaat yapılanmasının ise, bu paraları alternatif vergi sistemiyle kendi yandaşlarına aktardığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre cemaatçi polisler ilginç bir sistem kurdu. Bu sisteme göre, cemaatçi polisler haksız yere taltif edildi. 202 milyon liralık bütçenin 150 milyon lirayı aşan bölümü bu şekilde yandaş polislere aktarıldı.

Cemaat ise 150 milyon liranın yüzde 75'ini 'himmet' adı altında cemaate aktardı.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili çarpıcı örnekler de ortaya çıktı. Yirmi yıllık polislerin sadece 11 kez taltif aldığı, ancak Cemaat kadrosundan teşkilata giren 4 yıllık polislerin ise 70'in üzerinde taltif aldığı belirtildi.

Taltif sistemine itiraz eden polisler ise başka birimlere sürüldü. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayet ileten M. Y. ve Y. C. adlı polisler başka illere gönderildi.

Para ödülleri, Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı'nın başkanlığında, daire başkanlarının toplantısında belirleniyordu. Şimdi ise illerden gelen önerilerin, ek bir araştırmaya ihtiyaç duyulmaksızın onayladığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # emniyet # f-tipi # vergi # himmet # taltif