Özelleştirme talanının önü açıldı

Hükümet artık özelleştirme yaparken yargı kararlarını görmezden gelemeyecek. Çünkü Anayasa Mahkemesi, özelleştirme uygulamalarında mahkeme kararlarını yok sayan "o" kararı iptal etti.

Özelleştirme talanının önü açıldı

AKP bundan sonra yapmak istediği özelleştirmelerde hukuku göz ardı edemeyecek. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararı bu yetkiyi AKP'nin elinden aldı.

Türk Telekom, TEKEL, SEKA, PETKİM gibi bir çok kurumu satan AKP özelleştirmeleri yaparken hukuk tanımıyordu. Mahkemelerin verdiği "özelleştirmeyi iptal kararları", Bakanlar Kurulu kararıyla devre dışı bırakılıyordu. İşte Anayasa Mahkemesi o düzenlemeyi iptal etti. Hükümet, bundan sonra yapacağı özelleştirmelerde yargı kararlarına uymak zorunda olacak.

Karar dün resmi gazetede yayınlandı. Mahkeme kararında, "yargı organlarının işlevsiz hale getirilmesi idarenin keyfi davranış sergilemesine neden olur" denildi.

Öte yandan mahkemeler AKP'nin bugüne kadar yaptığı bir çok özelleştirmenin iptal edilmesine karar vermişti. Örneğin, TÜPRAŞ, SEKA, Seydişehir Eti Alüminyum, Çeşme, Kuşadası Lİmanları, eğer mahkeme kararları uygulanmış olsaydı özelleştirilemeyecekti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # petkim # talan # tüpraş # SEKA # tekel # eti