Casusluk ve Balyoz kumpasında yargılanan çok sayıda subay terfi aldı

Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Balyoz ve Askeri Casusluk kumpas davalarında yargılanan, hapis yatan ve en sonunda beraat eden çok sayıda isim terfi aldı. FETÖ'nün darbe girişimine, "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" diyerek tepki gösteren Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı da korgeneralliğe yükseldi.

Casusluk ve Balyoz kumpasında yargılanan çok sayıda subay terfi aldı

16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Terfi alan isimler arasında kumpas davalarında yargılanan kahraman subaylar da var.

Amerika destekli FETÖ'cü darbe girişiminin bozguna uğratılmasını ardından yapılan tarihi Yüksek Askeri Şura kararında dikkat çeken terfiler yapıldı.

Buna göre, Balyoz kumpas davasında 16 yıl hapis cezası bozularak beraat eden Piyade Kurmay Albay Barbaros Kasar, Topçu Kurmay Albay Bahtiyar Ersay tuğgeneral oldu. Kumpas davasında bu isimlerle aynı kaderi paylaşan Topçu Kurmay Albay Sırrı Yılmaz da tuğgeneralliğe yükseldi.

Balyoz tezgahında 3 yıl cezaevinde kalan Deniz Kurmay Albay Önder Çelebi ve aynı davada 4 yıl cezaevinde kalan Kurmay Albay Bülent Olcay tuğamiral oldu. İstanbul Askeri Casusluk kumpasında 3 yıl hapis yatan Deniz Kurmay Albay Yankı Bağcıoğlu da tuğamiral rütbesine yükselti.

Balyoz kumpasından beraat etmesinin ardından terfi alan diğer isimler ise şöyle:

Deniz Kurmay Albay Levent Kerim Uça

Deniz Kurmay Albay Berker Emre Tok

Deniz Kurmay Albay Mehmet Baybars Küçükatay

Deniz Kurmay Albay Gürsel Çaypınar

Deniz İstihbarat Albay Cemalettin Bozdağ

Deniz Mühendis Albay Necmi Yıldırım terfi alarak Tuğamiral oldu.

İzmir Askeri Casusluk kumpasında tutuksuz yargılandıktan sonra beraat eden Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ise koramiralliğe yükseldi.

Terfi eden isimlerin arasında Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı da yer aldı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bir televizyon kanalında, "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" demişti.

Darbe gecesi bir düğünden Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte kaçırılan Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz ise orgeneral oldu.

Orgeneral Küçükakyüz, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına getirildi.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü ise görev süresi bir yıl uzatılan generaller arasında.

ulusalkanal.com.tr

# terfi # yüksek askeri şura