Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi: Suriye’de Esad’sız bir çözüm olmaz

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi: Suriye’de Esad’sız bir çözüm olmaz

Televizyonların ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile öğlen yemeğinde bir araya gelen Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Suriye’de Esad’sız çözümün zor olduğunu düşünüyoruz“ diyen büyükelçi “asla ve asla Suriye’nin sınırlarının değiştirilmesine taraftar olmadıklarını” belirtti.

İstanbul’daki Başkonlosluk binasında gerçekleşen buluşmaya birçok genel yayın yönetmeni ile birlikte Alman Başkonolosu Dr. Georg Birgelen de katıldı. Alman Başbakanı Angela Merkel’in Gaziantep ziyaretinin ardından gerçekleşen buluşmada mülteci sorunu, Suriye’nin geleceği ve İncirlik’ten üs talebi konuşuldu.

"SURİYE'NİN VE IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ"

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan’ın “Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve Esad’ın geleceğine ilişkin yaklaşımınız nedir?" sorusuna Büyükelçi Erdmann şöyle cevap verdi:

"Suriye’nin geleceğinde Esad’sız bir çözümün zor olduğunu düşünüyoruz. Esad rejiminin çözüm olmamakla birlikte çözüme giden yol olduğunu düşüyoruz. Suriye’nin sınırlarının asla ve asla değiştirilmesine taraftar değiliz. Sadece Suriye’nin değil Irak’ın da toprak bütünlüğü sağlanmalı. Almanya hükümeti Cenevre’de yürütülen müzakerelerin tek doğru yol olduğunu düşünüyor."

"ALMANYA, İNCİRLİK İÇİN BÜTÇE AYIRDI"

Gündemde Almanya’nın İncirlik’ten üs talep ettiği iddiası da vardı. Büyükelçi Erdman, bir süre önce terör örgütü IŞİD’le mücadele çerçevesinde 6 adet Tornado uçağı ve 1 adet yakıt ikmal uçağı İncirlik’e geldiğini hatırlattı ve “Almanya parlamentosu, İncirlik Üssü’nde Tornadolar ve yakıt ikmal uçağının ihtiyaçları için kullanılacak hangar ve alt yapı çalışmalarına büyük bir bütçe ayırdı” demekle yetindi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # esad # almanya büyükelçisi # erdmann