Hükümetin ekonomi mesaisi

Uzun bayram tatilinin ardından yoğun bir ekonomi gündemi bizi bekliyor. Önce Orta Vadeli Program sonra da bütçe ve Kalkınma Planı açıklanacak. Çalışmalarla birlikte hem 2018 yılına ilişkin revize rakamlar hem de 2019 yılı hedefleri ortaya çıkmış olacak.

Hükümetekonomik krize çözüm yollarını arıyor. Bayram tatili biter bitmez çalışmalar da hız kazanacak. İlk sırada piyasanın merakla beklediği Orta Vadeli Plan geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayarak, tasarrufun devam edeceğini, bütçe açığının yüzde 1.5 ile sınırlandırılacağını daha önce duyurmuştu. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, gelecek haftga OVP'ye ilişkin çalışmalar yoğunlaşacak. Yasaya göre programın Eylül ayının ilk haftası yayınlanması gerekiyor. Programın yayınlanmasıyla birlikte hem 2018 yılına ilişkin revize rakamlar hem de 2019 yılı hedefleri ortaya çıkmış olacak.

2019 yılı bütçe tasarısına yönelik hazırlıklar da başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarından bütçe teklifleri istendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu idarelerinin ödenek tekliflerini gönderirken somut ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerin maliyetinin mümkün olan en düşük düzeyde tutulmasını talep etti. Mevcut harcama alanlarını gözden geçirerek verimsiz harcamaları tasfiye edecek şekilde hazırlamalarını istendi.

Kamu kurumları 17 Ağustos tarihine kadar bütçe tekliflerini e-bütçe sistemi üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ilettiler.

Ve Kalkınma Planı... 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı’nın da, yıl bitmeden açıklanması gerekiyor. 2023 yılı hedeflerini içerecek olan Kalkınma Planı’nda eğitimden, sağlığa, ekonomiden, yargıya önümüzdeki 5 yılda izlenecek politikalara yer verilecek.

ulusal.com.tr

# ekonomi # kriz # hükümet # kur # dolar # Euro # ekonomik kriz