101 kişinin yasa dışı dinlendiği anlaşıldı! İşte o isimler

9 İl'de eş zamanlı olarak yapılan F tipi örgüt operasyonunda soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ndeki 2 hardddiskte yapılan ilk incelemede 2010 ile 2013 yılları arasında 101 kişinin yasa dışı olarak dinlendiği anlaşıldı. Dinlenen isimler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar ve müsteşarlar da var...

101 kişinin yasa dışı dinlendiği anlaşıldı! İşte o isimler

9 İl'de eş zamanlı olarak yapılan ve 21 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan operasyonunun nedeninin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde bulunan 2 harddisk olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre operasyon 22 Temmuz 2014'te yapılan ve dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 16 polis şefinin tutuklandığı Selam Tevhid soruşturmasının devamıydı.

80 şüphelinin bulunduğu soruşturmada Savcılık, Selam Tevhid soruşturmasının yürütüldüğü birimdeki bilgisayar, harddisk ve dosyaların incelenmesi talimatını verdi.

İncelemeler sonrası TEM Şube'de bulunan çalışma masasının çekmecesinde 2 harddisk bulundu. Yapılan ilk incelemelerde 2010 ile 2013 yılları arasında soruşturma kapsamında aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, ile bazı bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve danışmanların da telefon konuşmalarına ulaşıldı.

İmha edilmesi gereken ses kayıtlarının depolandığını tespit eden İstanbul Başsavcılığında görevli savcı Emre Fidan opaeryonun düğmesine bastı. 9 İl'de eş zamanlı olarak yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 29 polisten 21'i gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

# f-tipi # yasa dışı dinleme