Katar'dan Sisi'ye destek

Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi toplantısından, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye destek kararı çıktı. Oy birliği ile alınan karara Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman'ın yanı sıra Katar'da imza attı.

Katar'dan Sisi'ye destek

Sıfır sorun politikası sırf soruna dönen AKP hükümetinin Ortadoğu politikasına son darbe, bölgedeki son müttefiki Katar'dan geldi.

Başkent Doha'da salı günü yapılan Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi toplantısında önemli bir karara imza atıldı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman ve Katar'ın katıldığı konferansta, Ortadoğu'da yaşanan sorunlar ele alındı.

"Mısır hükümetinin ülkede refah ve istikrar ortamı oluşturma çabalarına ve bu bağlamda Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi'nin siyasi programına tam destek" ifadelerinin kullanıldığı sonuç bildirgesi, oybirliği ile kabul edildi.

Mısır'da patlak veren olaylarda AKP Hükümeti, Katar'la birlikte Müslüman Kardeşler'den yana tavır almıştı. Bugüne kadar yapılan diplomatik hatalar yüzünden de Türkiye - Mısır ilişkileri kopma noktasına gelmişti.

Katar'ın Sisi yönetimine tam destek metnine imza atmasıyla, AKP hükümeti Ortadoğu'daki son müttefikini de kaybetmiş oldu.

Katar Şeyhi Hamid bin Halife El Tani yaptığı açıklamada "Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerde yeni bir başlangıç için ilk adımların atıldığını" söyledi.

Katar, AKP hükümetine ikinci darbeyi ise Libya konusunda vurdu. Katar ve AKP hükümeti Libya'da Kaddafi karşıtı Müslüman Kardeşlere yakın gruplara tam destek vermişti. Katar yönetimi bundan sonra Sisi iktidarının Libya politikasını destekleme kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

# katar # Doha # mısır cumhurbaşkanı Sisi