Ferdi Tanhan'dan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı'na yanıt: ''Bugün güneydoğuda tek bir yasak var o da PKK'nın belediye sahibi olması''

Vatan Partisi ve CHP Diyarbakır İl Başkanlığı arasında başlayan “Kürt Sorunu” polemiğinin yankıları sürerken tartışmaya DEVA ve Gelecek Partisi de dahil oldu. Son olarak DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen'e yanıt veren Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, ''Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise "yasaklardan" dem vuruyor. Bugün güneydoğuda tek bir yasak var o da PKK'nın belediye sahibi olması. Bundan mı rahatsızsınız?'' ifadelerini kullandı.

Ferdi Tanhan'dan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı'na yanıt: ''Bugün güneydoğuda tek bir yasak var o da PKK'nın belediye sahibi olması''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Türkiye'de bir 'Kürt sorunu' olduğunu, CHP’nin iktidarında bu sorunun mecliste bütün siyasi partilerin olduğu bir masada “askeri değil, şiddetçil değil, barışçıl bir şekilde” açıklamasına, Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan’dan tepki gelmişti.

Tanhan’ın “Kürt sorununun tek bir çözümü vardır: PKK beyaz bayrak çekecektir. Cesaretiniz varsa bu çözümü söyleyin.” Tepkisine CHP Diyarbakır İl Başkanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vermişti.

CHP’nin Vatan Partisi’nin “PKK beyaz bayrak çekecektir” ifadelerine yanıtı, “Beyaz bayrağı bilemiyoruz ancak , romantikliğiniz aşikar Kırmızı Gül!” şeklinde olmuştu.

Tanhan, bunun üzerine yaptığı açıklamada terör örgütü PKK ile barış masaları kurmanın en başta Kürt yurttaşları hedef alan bir ihanet planı olduğunu belirtti:

- CHP, Biden planları doğrultusunda iktidar olmayı hedeflediği için "Kürt Sorununa" çözümü de bölücüdür.

Vatan Partisi ve CHP Diyarbakır İl Başkanlığı arasındaki ‘Kürt sorunu’ tartışmasına, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de dahil oldu.

Tanhan, ABD tarafından fonlanan Gazete Duvar muhabiri Ferhat Yaşar'ın, HDP'li Sırrı Sakık, Gelecek Partili İlhami Işık, DEVA Partili Cihan Ülsen ve CHP'li Nevaf Bilek ile Kürt meselesiyle ilgili yaptığı ropörtajı eleştirdi:

- Oysa bu dört kişi aslında tek kişi. Hepsi aslında tek parti. Fikirlerinin hepsi PKK'nın fikri.

Bunun üzerine Vatan Partisi ve CHP İl Başkanları arasındaki 'Kürt Sorunu' polemiğine dahil olan DEVA Partili Ülsen, Tanhan’a yönelik paylaşımında CIA yalanlarına şu sözlerle sarıldı:

- 12 Eylül darbesi öncesi kendi "arkadaşlarını" jurnallemiş, darbecileri alkışlamış bir siyasal geleneğin mensubu, Kürt meselesine dair söylenen her söze yalnızca savcılık iddianamesi yazabilir. Kendisine önerim tetikçilik ve muhbirlik yapmayı bırakıp siyaset yapmasıdır.

“KÜRT MESELESİNDEN ANLADIĞINIZ, PKK’NIN KUYRUĞUNA TAKILMAK”

DEVA Partili Ülsen’e, Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan’dan ise yanıt gecikmedi.

Tanhan, daha DEVA Partisi kurulmamışken Vatan Partisi’nin terör örgütü PKK’ya karşı şehitler verdiğini belirtti:

- Cihan Bey, sizin köksüz Partinizin yerinde yeller eserken bizim geleneğimiz Kürt- Türk kardeşliği uğruna mücadele ediyordu. Zonguldak işçisiyle, yoksul Kürt köylüsünü birleştiriyordu. Hem de PKK'ya karşı şehitler vererek. Bu toprakların her bucağında kanımız var, terimiz var.

- Dilinizde Eymür'ün iftiraları, siz ne anlarsınız siyasetten. Hele Kürt meselesinden. Sizin Kürt meselesinden anladığınız AB kriterlerine uymak, Türkiye'yi AB'ye bağlamak. PKK'nın kuyruğuna takılmak ve PKK'yı belediye sahibi yapmak. Hepsi siyasi eleştiri, buyrun cevap verin.

Tanhan, DEVA Partili Ülsen’in “Çin Teali Cemiyeti'nin Diyarbakır il başkanı keşke parti teşkilatını devralmadan önce partisinin arşivlerini karıştırsaydı. Böylece hem kendi belgelerinde yazanlara iftira demez hem de muhibbanı oldukları Çin ile ilişkileri varken kimseyi dış güçler bağlantısıyla suçlamazdı.” sözlerine yanıt olarak da şunları söyledi:

- Sizin Partinizin kökü dışarda. Programınız Sıcak Para için AB ve ABD kulluğu. Bu uğurda Kürtçü de olursunuz, liberal de. İslamcı da olursunuz laik de. Kökünüz olmadığı gibi şekliniz de yok, ideolojiniz de. Suçlama yok, herkes Avrupa kapılarında nasıl dilendiğinizi biliyor.

'‘BIDEN TAYFASI DİYARBAKIR’DA TEK YÜREK’'

Tanhan, hem CHP’yi hem de DEVA Partisi’ni eleştiri yağmuruna tuttu:

- Biden Tayfası Diyarbakır'da tek yürek. Burada meydan boş sandınız, "bölücülük ve Kürtçülük" yapıyorsunuz. İpliğinizi pazara çıkartınca iftiraya ve imalata sarılıyorsunuz. PKK'dan alkış almak için ne yapsanız karşınızda bizi bulacaksınız. Ona göre.

Tanhan'ın "Bıden tayfası Diyarbakır'da tek yürek" sözleri, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Murat Şahinli tarafından kabul gördü.

Şahinli, Tanhan'a şu sözlerle yanıt verdi:

- Bahsettiğiniz tüm başkanların Diyarbakır’ın sorunları karşısında tek yürek oldukları kesin. Bizim de merak ettiğimiz il başkanı olduğunuz bu şehir için siz ne yapıyorsunuz ?

Şahinli, Tanhan'ın PKK/HDP birlikteliğine vurgu yaptığı paylaşımına verdiği yanıtta ise HDP/PKK birlikteliğini görmezden geldi:

- Demokrasilerde herkes istediği kişiye oy verebilir, istediği kişiyi seçebilir. Sizlerde buna saygı duymak zorundasınız. Sizin zihniyetinize göre sizden olmayan herkes terörist. Verilen oylar ile seçilen birini görevinden almak özgürlükleri kısıtlamadan öte bir şey değildir.

Son olarak Tanhan, CHP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkililerinin PKK ile aynı talep ve iddialara sahip olduğuna dikkat çekti:

- Gelecek Partili İlhami Işık, "Rojava'da, Irak'ta bir Kürdistan var. İran'da Kürdistan Eyaleti var. Türkiye buna benzer siyasal tanımlamaların çok gerisinde." diyor. "Kürdistan" talep ediyor. PKK'nın da talebi bu.

- CHP PM Üyesi Nevaf Bilek ise "Kürtlerin temsilcisi sadece PKK değil. Kürtlerin temsilcisi olarak bölgede KDP’liler ve Kürt sol fraksiyonlar da vardı." diyerek PKK'yı Kürtlerin temsilcisi ilan ediyor. PKK'da aynı iddiada.

- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise "yasaklardan" dem vuruyor. Bugün güneydoğuda tek bir yasak var o da PKK'nın belediye sahibi olması. Özgürlükler bakımından bir kısıtlama yok. Yani belediye aracıyla hendek kazmak, mayın döşemek yasak. Bundan mı rahatsızsınız?

# pkk # diyarbakır # terör # deva # deva partisi # Kürt # ferdi tanhan