Ankara'da gündem yoğun: Gözler Bakanlar Kurulu'nda

Ankara bu hafta yine oldukça hareketli. Bakanlar Kurulu 8 Kasım’da toplanacak. Toplantıda salgınla mücadele, iç ve dış siyasetteki gelişmeler ele alınacak. Meclis’te ise bütçe maratonu devam edecek. Salı günü toplanacak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Tarım Bakanlığı’nın bütçesi ele alınacak.

Ankara'da gündem yoğun: Gözler Bakanlar Kurulu'nda

Bakanlar Kurulu, Meclis’in bütçe mesaisi...

Ankara 8 Kasım Pazartesi günü haftaya Bakanlar Kurulu toplantısı ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, salgınla mücadele ana gündemi salgınla mücadele olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Bilim Kurulu üyelerinin tavsiye niteliğindeki kararlarını iletecek.

Aşı uygulaması da ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Yerli aşı Turkovac’ta gelinen son nokta hakkında Bakanlar Kurulu bilgilendirilecek.

Bakanlar Kurulu iç ve dış siyasetteki gelişmeleri, terörle mücadelede son durumu da ele alacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek Ulusal Sesleniş konuşması yapacak.

Öte yandan yeni haftada Meclis’in de gündemi oldukça yoğun. 9 Kasım Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu toplanacak. Komisyonda Tarım Bakanlığı’nın bütçesi ele alınacak.

10 Kasım Çarşamba günü komisyon Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Perşembe günü ise Çevre, Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi için mesai yapacak.

Meclis’te kanun tekliflerinin görüşmeleri de sürecek. Genel Kurul’da, Salı günü, Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanun Teklifi ise Çarşamba günü Genel Kurul’un gündemine gelecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları da yine olacak. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü partililere seslenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 10 Kasım Çarşamba günü AK Parti grubunda konuşacak.

# ankara # bakanlar kurulu # meclis # Tarım # tarım bakanlığı # bütçe