Bahar geldi, meralar şenlendi

Baharın gelişiyle birlikte yurdun pek çok bölgesinde meralar şenlendi. Artan yem ve saman maliyetlerinin altında kış boyunca ezilen besiciler, baharın gelişiyle hayvanlarını meraya salıyor. Bitlis ve Muş'taki meralar, küçükbaş hayvanların yanısıra ceylan ve yılkı atlarına da evsahipliği yapıyor.

Bahar geldi, meralar şenlendi

Yurdun büyük kesiminde baharın gelişiyle canlanan meralar, besicilerin yüzünü güldürdü. Büyük fiyat artışı yaşanan yem ve saman maliyetleri nedeniyle kış boyunca büyük maddi sıkıntı yaşayan besicilerin imdadına meralar yetişti. Besiciler küçükbaş hayvanlarını yeşeren meralara salıyor.

Hayvan varlığıyla bölgenin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Bitlis ve Muş'un zengin floraya sahip meraları, ağıllardan çıkarılan hayvan sürüleriyle şenlendi.

El değmemiş doğası, iklimi ve doğal güzellikleriyle ilgi gören Bitlis'in Hizan ilçesinde ceylan ve yılkı atları da bahar manzarasına eşlik ediyor. Doğal göllerin bulunduğu ovada, ceylanlar ve yılkı atları yeşeren otlarla besleniyor.

Güroymak ilçesindeki besiciler küçükbaş hayvanlarını meralara çıkardı. Yem masrafından kurtulan besiciler biraz olsun nefes aldı.

Türkiye'nin en büyük ovalarından biri olan Muş Ovası da, karların erimesini fırsat bilen besicilerin hayvanlarıyla şenlendi. Çok sayıda bitki türünün bulunduğu ovada koyun ve kuzuların otlaması renkli görüntüler oluşturdu.

Besiciler kışın ardından hayvanlarını meralarda otlatabildikleri için mutlu.

ulusal.com.tr

# bahar