Hrant Dink cinayetinde üçüncü iddianame hazırlandı

Hrant Dink cinayetinde FETÖ parmağına ilişkin soruşturma tamamlandı, iddianame hazırlandı. Bir numaralı şüpheli FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında olduğu 51 kişi için müebbet hapis ile 7,5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hrant Dink cinayetinde üçüncü iddianame hazırlandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetindeki FETÖ'cülere ilişkin yeni iddianame hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nın 'Acil' koduyla geçtiği habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 122 sayfalık üçüncü iddianamede, FETÖ elebaşısı Gülen ve örgütün iltisaklı olduğu tespit edilen üyeler ile dönemin jandarma görevlileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 28'i tutuklu, 8'i hakkında yakalama kararı bulunan 51 şüpheli yer aldı.

İddianamede, Dink ailesinden Arat Dink, Delal Dink, Hasrof Dink, Rahil Dink ve Sera Dink ''şikayetçi'' sıfatıyla yer aldı.

Bir numaralı şüpheli, cinayette parmağı olan FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen. Eski savcı Zekeriya Öz, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteciler Adem Yavuz Arslan, Ercan Gün ile meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi yüzbaşı Muharrem Demirkale 51 şüpheli arasında.

Şüpheliler, "Anayasal düzeni bozmak, kasten adam öldürmek, silahlı terör örgütü üyesi olmak ya da yardım etmek" ile suçlanıyor. Şüpheliler hakkında ayrı ayrı müebbet hapis ve 7,5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamae İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylandı, birleştirilmesi talebiyle ana davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme heyeti, 15 gün içerisinde karar vermesi bekleniyor. Heyet, iddianameyi kabul ederse şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # Fetullah Gülen # Zekeriya Öz