Almanlar, Türkiye’nin Berlin Maslahatgüzarına rahatsızlığını iletti

Almanya ile Türkiye arasındaki İncirlik krizi tırmanıyor. Türkiye’nin Alman heyetine izin vermemesi üzerine harekete geçen Alman Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Berlin Maslahatgüzarını bakanlığa davet ederek rahatsızlığını iletti.

Almanlar, Türkiye’nin Berlin Maslahatgüzarına rahatsızlığını iletti

Alman Federal Meclisi'nin 1915 tehcirini soykırım olarak kabul eden tasarıyı onaylamasının ardından Türkiye ile Almanya arasında patlak veren kriz sürüyor.

Türkiye, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve bir grup Alman milletvekilinin İncirlik üssündeki askerlerini ziyaret etmesine izin vermemişti.

Ülkede büyük yankı uyandıran olayın ardından harekete geçen Alman Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, Perşembe günü Türkiye’nin Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer’i bakanlığa davet ettiği ortaya çıktı.

Alman Dışişleri yetkilileri, Maslahatgüzar Gezer’e İncirlik izni verilmemesinden duydukları rahatsızlığı iletti, ziyareti gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirtti.

Alman yetkililer ziyareti gerçekleştirmek için diplomatik kanallardan görüşmelere devam ediyor.

Almanya IŞİD'e karşı kurulan koalisyon güçlerine destek kapsamında teknolojisi eskimiş savaş uçakları ile askerlerini İncirlik Üssü’ne konuşlandırmıştı. Almanya geçici olarak kullnadığı İncirlik'de kalıcı olmak için üsse çeşitli tesisler inşa etme kararı almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # incirlik krizi