Büyük operasyon başlatıldı! Giriş çıkışlar durduruldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı, 1 PKK öldürüldü. Silopi ilçesinde ise sessizlik silah sesleriyle bozuldu. Polis ve jandarma hendeklerin bulunduğu mahallere girdi.

Büyük operasyon başlatıldı! Giriş çıkışlar durduruldu

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. Silah ve patlama sesleri ile yeni gün başladı. İki ilçeye de giriş ve çıkışlar durduruldu.

Güvenlik güçlerine Cizre ilçesindeki Hastane Caddesi’nden geçişleri sırasında teröristlerce ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin hemen karşılık vermesinin ardından çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü.

Silopi ilçesinde ise sessizlik silah sesleriyle bozuldu. Dün gece yarısı geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Polis ve jandarma özel harekat birlikleri hendek ve barikatların olduğu mahallelere girdi.

Mardin’in Derik ilçesindeki hendekler de yoğun güvenlik önlemleri altında tek tek kapatılıyor.

Hendekler, önce detektör ve bomba uzmanı köpeklerle kontrol ediliyor ardından hendekler dolduruluyor. Ardından da barikatlar kaldırılıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de PKK'ya yönelik operayon için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 15. gününde. İlçede jandarma, polis özel harekat ekiplerine destek veriyor. Operasyonlar hava destekli yapılıyor.

Öte yandan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de, Güneydoğu'da son üç ayda göç edenlerin sayısının 300 bini bulduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# büyük operasyon