Reza Zarrab'ın kaçak yalısı İBB gündeminde!

17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gündeme oturan Reza Zarrab'ın adı bu kez de, yasa dışı restorasyonla anılıyor. İstanbul Kanlıca da aldığı tarihi eser olan 2 yalıya çivi bile çakılması yasakken, Zarrab, kaçak kat çıktı. Yetmedi 2 yalı arasına otomatik iskele kurdu, tüp geçitle de birbirine bağladı. Yasalara göre bu yapılanlar suç. Cezası ise 1 yıl hapis ve 500 bin lira para cezası.

Reza Zarrab'ın kaçak yalısı İBB gündeminde!

Reza Zarrab'ın aldığı Mehmet Arif Bey yalıları, Kültür Bakanlığı tarafından 2. derece tarihi eser tescil edilen yalılardan.

Durum böyle olunca yasalar gereği çivi bile çakmak yasak. Ancak…

Yetmedi 2 bina arasına tüp geçit ve otomatik iskele yaptırdı.

Zarrab sadece yalılarının tarihi dokusuna değil , denize de müdehale etti. Denizi de 3 bin ton taşla doldurarak yalılarına özel aydınlatma sistemi yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Zarrab ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Konu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin de gündeminde.

"Hem Bunu aslına uygun olarak onarmayan kişiler bize göre Sayın Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab, hem de buna göz yuman başta büyükşehir belediye başkanı ilçe belediye başkanı Boğaziçi imar müdürü olmak üzere ilgililer hakkında ilgililer hakkında yasal soruşturmanın yapılarak cezalandırmasını talep ettik."

Kanunlara göre , tarihi binaların niteliğini bozanlara 1 yıl hapis ve 500 bin lira ceza öngörülüyor.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

# 17 aralık # hakkı sağlam # reza zarrab # hüsna sarı