Mahmud Abbas: İlhak planına destek veren vatan hainidir

ABD ve İsrail'in ilhak planına karşı Filistin'de topyekûn direniş başlatıldı. Hamas, İslami Cihad ve Filistin Kurtuluş Örgütü bünyesindeki 12 grubun liderleri ilhak planına karşı ortak bildiri yayımladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da yaptığı açıklamada "ilhak planına destek veren vatan hainidir" dedi.

Mahmud Abbas: İlhak planına destek veren vatan hainidir

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, İsrail ile ittifak yaptı. Filistin davasına ihanet olarak görülen bu adım sonrası Filistin'de topyekûn direniş kararı alındı.

Hamas, İslami Cihad ve Filistin Kurtuluş Örgütü bünyesindeki 12 grubun liderleri bir toplantı düzenledi. Ardından bildiri yayımlandı. ABD ve İsrail girişimlerine karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı.

"Direnişin başında ve zirvesinde silahlı direniş geliyor." Hamas işte bu sözlerle topyekûn direniş başlattı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Beyrut'ta binlerce Filistinli mülteciye seslendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” olarak adlandırdığı sözde Ortadoğu barış planına değindi. "İlhakı kabul eden vatan hainidir" dedi.

Kimsenin Filistinliler adına konuşmaya hakkı olmadığını vurgulayan Abbas, İsrail ile müzakerelerde ABD’yi tek arabulucu olarak kabul etmediklerini söyledi.

İsrail’in normalleşme anlaşmalarını “zehirli bir hançer” olarak kullandığını vurgulayan Abbas, bunu son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ile uyguladığını ifade etti.

ulusal.com.tr

# abd # israil # filistin # Mahmud Abbas