Dr. Kürşat Bozkurt: Sağlık çalışanları büyük bir fedakarlık gösteriyor

Dr. Kürşat Bozkurt koronavirüsle mücadeledeki son durumu Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Dr. Kürşat Bozkurt: Sağlık çalışanları büyük bir fedakarlık gösteriyor

Bozkurt Türkiye’de bu güne kadar hasta gelinin mücadeleyi değerlendirdi. Önemli uyarılarda bulundu.

Bir çok muhalif yazarların bozgunculuk yaptığına dikkat çeken Bozkurt “Aslında çok daha fazla hasta var ama hükümet açıklamıyor gibi söylemlerde bulunuyorlar. Bu karmaşa yaratmanın bir başka yöntemidir. Bir insan FETÖ’cü olsa anca bu kadar konuşur. Bu çok yanlış bir şey.” diyerek uyardı.

Tepe noktasından sonra düşüşe geçileceğini hatırlatan Bozkurt,”Hepimiz tepe noktasına ulaşmasını bekliyoruz bu çok önemli bir nokta çünkü bundan sonra düşüşe başlayacak, belki tepe noktası 50 bin 60 bin hasta ama şunu görelim İtalya gibi ABD gibi bir tablo yaşamadık, yaşamıyoruz. “dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen tedbirleri değerlendiren Bozkurt, “0-20 yaş sınırlamasına gelen yasak çok doğru, çünkü hastalığın bulaşma hızını büyük oranda frenleyecek bir uygulama. İtalya- İngiltere zamanında bu tedbiri almadıkları için şuan bu durumdalar. ”dedi.

Alınan tedbirlerin yanında bir yandan çalışma hayatının sürdürülmesi gerektiğini Söyleyen Bozkurt,” Üretim devam etmek zorunda. Emekçi yurttaşlarımızın çalışma mecburiyeti olduğu için onların korunması esastır. Burada da sağlık otoritesi doğru bir sınav vermiştir.” İfadelerini kullandı.

Genel sokağa çıkma yasağı tartışmalarını değerlendiren Bozkurt, “Ben bunun iyi niyetli bir tartışma olduğunu düşünmüyorum. Bu bir muhalefetçilik oyunu. Nasıl olacak bu? Fırınlar çalışmak zorunda, gıda endüstrisini kapatamazsın , elektrik su temini sağlayan endüstriyi kapatamazsın. Bu süreçte mümkün olduğu kadar temel üretim hayatının içinde olan insanlarımızı koruyarak, güvenliğini bozmadan, toplumsal hayatı olabildiğince normal düzeyde sürdürmek gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlık gösteriyor, Sağlık Bakanımız da Sorumlu bir Devlet adamı gibi davranıyor.” diye konuştu.

Wuhan’da 11 haftalık karantinanın bitmesini değerlendiren Bozkurt, “ 3,5 ay içerisinde salgının başladığı 11 milyon nüfuslu şehirde karantina kaldırıldı. Şu büyük dersi insanlık çıkarmalı, Bilimsel sosyalizmin, disiplinli sağlık sisteminin , merkezi devlet yapısının güçlü olmasının, insanların yaşaması ölmemesi ile eş anlamlı olduğunu gösteren büyük bir tecrübe yaşadık.” diye konuştu.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # ulusal kanal