Avukat Ceyhan Mumcu: Adı yaver diye 4 sene gereksiz yere tutuklu kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski yaverlerinin tahliye edilmesine yönelik yapılan bazı yorumlara Avukat Ceyhan Mumcu tepki gösterdi. CHP’li Muharrem İnce'nin tahliye olan yaverleri suçlayan açıklamasına yanıt veren Mumcu “ 'FETÖ ile mücadele edilmiyor' algısı yaratmaya çalışıyorlar. " ifadelerini kullandı.

Avukat Ceyhan Mumcu: Adı yaver diye 4 sene gereksiz yere tutuklu kaldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, 512 sanıklı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 27 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti ve sanıkların esasa ilişkin savunmalarını hazırlanabilmesi için davayı erteledi. Tutuklu yargılanan sanıklardan aralarında eski Cumhurbaşkanlığı Kara Yaveri Binbaşı Mete Semercioğlu ve eski Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak da tahliye edilen isimler arasında yer aldı. Tahliye kararı sonrasında Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerinde yayımlanan haberin ardından CHP'li Muharrem İnce, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ak Parti Genel Başkanı'nın yerini söyleyen 3 yaveri tahliye edilmiş. Sözcü Gazetesi’ni aynı gerekçeyle FETÖ’den yargılayıp niye mahkum ettiniz? Derdiniz neydi? Derdiniz Sözcü’yü susturmak mıydı? Ortamlarda FETÖ ile mücadele ediyoruz dersiniz" değerlendirmesinde bulunurken, İnce'ye Avukat Ceyhan Mumcu'dan yanıt gecikmedi.

— Muharrem İNCE (@vekilince) July 7, 2020

'GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMEK İSTİYORLAR'

Davada yargılanan Erkan Kıvrak'ın avukatı Ceyhan Mumcu, "Sözcü'ye de, Cumhuriyet'e de, Muharrem İnce'ye de teessüf ediyorum. Bir yandan hak, hukuk, adalet diyorlar. Ne dosyaya vakıflar. Ne şahısları tanıyorlar. Günlük siyasete alet etmek istiyorlar. Bunların hak, hukuk, adalet sloganlarının da içten olmadığı anlaşılıyor. Bu kadar peşin hüküm anlaşılır değil. Hiç anlamayanlar, bilmeyenler olaya burnunu soktu. Muharrem İnce dosyayı incelemeden konuşmak gibi bir tutum sergiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sözde eleştirip, 'Yaverleri bile FETÖ'cü' diye samimi olmayan bir eleştiri yapıp, 'FETÖ ile mücadele edilmiyor' algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bu baskı yüzünden de tahliye kararına itiraz edildi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

'4 SENE GEREKSİZ YERE TUTUKLU KALDI'

Müvekkilinin yaklaşık 4 sene boyunca tutuklu olduğunu kaydeden Mumcu, "En titiz şekilde her şeyleri ayrıntılarına kadar incelendi. Başyaver müvekkilim değil diye onunla ilgili bir şey demiyorum. Benim müvekkilim hava yaveri. Hava yaveri o gün Antalya'da. Antalya'da hiçbir darbe faaliyeti yok. Sadece başyaver Cumhurbaşkanı'nın yanına gitmek istediğini belirtip Marmaris'te hangi otelde kaldığını öğrenmesini istiyor. Cumhurbaşkanı'na suikast davasında tanık bile yapmadılar müvekkilimi. Adı yaver diye 4 sene gereksiz yere tutuklu kaldı" değerlendirmesinde bulundu.

'YARGILAMALAR ŞEFFAF ŞEKİLDE YAPILIYOR'

15 Temmuz davalarıyla ilgili de konuşan Mumcu, "Mahkemeler titizlikle yargılamaları yapıyor. Tahliyeler hemen olmuyor. Savunmada kısıtlama yapılmıyor. Şeffaf şekilde yargılamalar yapılıyor. Her türlü deliller tartışılabiliyor" ifadelerini kullandı. FETÖ tehlikesinin devam ettiğini de bildiren Mumcu şunları söyledi:

"FETÖ dediğimiz CIA'nın kılık değiştirmiş, maskelenmiş bir halidir. Türkiye için bir tehlikedir bu örgüt. Hala Türkiye üzerinde planlar var. Bu planların gerçekleştirilmesi için kullanılan bir alettir FETÖ."

# ceyhan mumcu # yaver