Boydak Holding'e FETÖ operasyonu

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile şirketin üst düzey 3 ismi paralel yapı soruşturması kapsamında Kayseri'de gözaltına alındı. Operasyonla ilgili konuşan Abdullah Gül "Boydak ailesinin daha fazla rencide edilmemesini" istedi. TÜSİAD'dan da yazılı bir açıklama geldi

Boydak Holding'e FETÖ operasyonu

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Boydak Holding yöneticilerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ile Murat Bozdağ gözaltına alındı.

Holding binasında arama yapan emniyet güçleri bilgisayar hard disklerinin imajları ile muhasebe kayıtlarının kopyalarını aldı.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans sağlamak ve üye olmakla suçlanan Holding yöneticileri, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015'de gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Operasyona 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tepki geldi. Gül "Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” dedi.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada ise “Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik... Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak’ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Soruşturma devam ederken, Boydak Holding'e kayyum atanabileceği ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # memduh boydak # Boydak Holding