Avusturya Tabibler Odası Başkanı tam kapanma ve aşı dedi

Avusturya Tabibler Odası Başkanı Thomas Szekeres, 7 Nisan 2021 günü kendine ait internet sayfasında yapmış olduğu açıklamada hastanelerin yoğun bakım bölümlerinin çok kötü durumda olduğunu, sadece Viyana ve Avusturya'nın doğusunda değil, bütününde kapanmaya gidilmesi gerektiğini açıkladı.

Avusturya Tabibler Odası Başkanı tam kapanma ve aşı dedi

Kadim Ülker

Avusturya Tabibler Odası Başkanı Thomas Szekeres, 7 Nisan 2021 günü kendine ait internet sayfasında yapmış olduğu açıklamada “Hastanelerin yoğun bakım bölümlerinin çok kötü durumda“ olduğunu, “sadece Viyana ve Avusturya’nın doğusunda değil, bütününde kapanmaya gidilmesi gerektiğini“ açıkladı. Toplumu alınan kurallara uymaya, hükümete de “biran önce aşı satın almaları gerektiğini ve aşılamayı hızlandırılması” çağrısında bulundu.

Virüsün sınır tanımadığını, acilen nereden satın alınabilinirse alınsın, aşı satın alınması ve toplam 14 bin doktorun aşılamaya hazır olduğunu ve iki üç hafta daha Avusturya’nın tümünde kapanmaya gidilmesi vurgusunu yaptığı dikkat çekti.

Thomas Szekeres başkaca dikkat çeken açıklamaları arasında ise “Avrupa Birliği’nin gel gitli dayanışmasını unutup, Avusturya’nın kendi yoluna gitmesi gerektiği ve onun için de aşı, aşı aşı aşı” oldu. “Kaza, kalp krizleri ve felç gibi ani rahatsızlıkların tedavisi için Avsturya’nın hastanelerinde hizmet sunulmalıdır” diyen başkan Szekeres “aksi taktirde Avusturyalının sağlık sistemine olan güveni sarsılacaktır” ifadesini de açıklamasında dile getirdiği görüldü. “Onun için de yeni bulaşımların sayısının hızlı artışının önüne geçilmesi gerektiğini” de dile getiren başkan Thomas Szekeres, insanların özellikle özel alanlarında uyulması gereken kurallara daha sıkı uyma çağrısı yaptı.

Hastanelerde yoğun bakım bölümlerinin kapasitelerin korunmasını dile getiren başkan Thomas Szekeres, 31 Mart’ta özel bir televizyonun sorularını yanıtlarken hastane kapasitelerinin o kadar da kötü durumda olmadığını ifade etmişti. Kendisi ile yapılan o görüşmede, ayrıca Avusturya hükümetinin Rusya ile Sputnik aşısı alma görüşmelerinin yapılmasını selamladığını da ifade etmişti.

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’in internet sayfasında yer alan bilgiye göre 8,5 milyonluk ülkede birinci aşıyı olanların sayısı 1 milyon 306.162 olurken, birinci ve ikinci aşı olanların sayısının 507.705 olduğudur.

# hastane # koronavirüs # Kovid19 # aşı # avrupa birliği # viyana # tam kapanma # aşılama # avusturya # ORF