ABD Jetleri Suriye Ordusu'nu vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez-zur ilinde Suriye ordusuna ait bir askeri üssü vurduğunu açıkladı.

ABD Jetleri Suriye Ordusu'nu vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez-zur ilinde Suriye ordusuna ait bir askeri üssü vurduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, Deyr Ez-Zur havaalanının yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Suriyeli yetkililerin kendilerine 62 askerin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla askerin de yaralandığı bilgisini verdiğini belirten Konaşenkov, uçakların ülkenin Irak sınırı tarafından geldiğini ifade etti.

SURİYE ORDUSU DOĞRULADI

Suriye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD-Koalisyona bağlı 2 F-16 ve 2 A-10 bombardıman uçaklarının Deyrizor'da Suriye Ordusu'nu vurduğu doğrulandı!

ABD saldırısının hemen ardından IŞİD'in de bölgede saldırıda bulunduğu bildirildi. Suriye Genelkurmay Başkanlığı, ABD ve IŞİD'in Suriye Ordusu'na karşı arka arkaya saldırıda bulunduğunu belirterek bu durumun ABD'nin IŞİD'e ve diğer terörist gruplara desteğinin bir kanıtı olduğunu ifade etti. Suriye Genelkurmay Başkanı, bu olayın Suriye Arap Cumhuriyeti'ne ve ordusuna karşı ahlaksız bir saldırı olduğunu ifade ederek, ABD-Koalisyon güçlerinin terörle mücadelede yanlış bir yol izlediğini belirtti.

CENTCOM: YANLIŞLIKLA VURULDU

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD öncülüğündeki koalisyona ait jetlerin Deyr Ez Zor'da Suriye ordusuna ait mevzileri bombaladığını doğruladı. Açıklamada, Suriye askerlerinin 'yanlışlıkla' bombalandığı iddia edilerek, hedefin IŞİD mevzileri olduğu belirtildi.

RUSYA BMGK'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Rusya, 62 Suriye askerinin hayatını kaybettiği, 100'ünün de yaralandığı saldırı sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), koalisyon güçlerinin Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını itiraf etmiş, 'IŞİD hedefleri vurulmak istenirken bir kaza meydana geldiğini' savunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # suriye ordusu