43'ü de serbest kaldı

Hükümet istifa eylemlerinin ardından gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında 2 TGB'li gencin de bulunduğu 18 kişi serbest bırakıldı. Böylece gözaltına alınan 56 kişinin tamamı serbest kaldı.

43'ü de serbest kaldı

Hükümetistifaeylemlerinin ardından gözaltına alınan 56 kişi sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan yaşı 18’den küçük 13 kişi serbest bırakıldı. 43 kişiden 25'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, aralarında 2 TGB üyesinin de bulunduğu 18 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanması talebiyle sevk edilen 18 kişinin "polise mukavemet ve izinsiz gösteri" suçlamasıyla tutuklanması istendi.

İLK TUTUKLAMA TALEPLERİ

Taksim GeziParkı olaylarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye kadar gözaltına alınan 445 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklama talepleri bu nedenle "ilk" olma özelliği taşıyor.

SERBEST BIRAKILDILAR

Nöbetçi mahkeme, gençlerin üzerine atılı suçlamaların niteliği, soruşturma dosyasının kapsamı, delillerin toplanmış olup karartma şüphesi bulunmaması, eylemlerin değişme ihtimalinin bulunması ve kaçma şüphesi bulunmaması gerekçesiyle serbest bıraktı.

SDP Beyoğlu'ndaki binasında gözaltına alınan 70 kişinin işlemlerinin ise Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # polis # eylem # gözaltı # Tayyip # hükümet # emniyet # istifa # gezi # park # 43 gözaltı