Usta oyuncu Halil Kumova hayatını kaybetti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Kumova, bir film çekimi için bulunduğu Malatya'da rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Halil Kumova hayatını kaybetti

64 yıllık bir yaşama onlarca film, hatıra ve mücadele sığdırdı. Türk sinemasının usta isimlerinde Halil Kumova, sonsuzluğa karıştı.

Aydınlıkçıydı. Mücadeleciydi. Sahneyi, perdeyi çok seviyordu. Hayatını sanatına adadı. Sanatı ile de Türkiye'nin bağımsızlığı koruyacağına inandı. İnandığı gibi de mücadelenin tam içinde yer adı.

64 yaşında Malatya'da çekimleri süren Zalo filminin çekimlerinde rahatsızlandı.

Sette kalbi duran Kumova hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda fenalaşan usta sanatçı, solunum yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği anlaşıldı. Sanatçıya Kovid-19 testi yapılacağı açıklandı.

1956 ylında Bursa'da doğan Halil Kumova'nın gençliği Bursa Devlet Tiyatrosu'nda geçti. Koyu bir Bursaspor taraftarıydı. 2000'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. Silivri'de vatanseverlere siper oldu.

Ergenekon ve Balyoz tertiplerine karşı kendisi gibi Aydnlık için çırpınan sanatçılarla birlikte nöbet çadırlarında sabahladı.

Atlantik cephesinin Ermeni Soykırımı yalanına karşı sanatı ile mücadele etti. Serkan Koç'un yönettiği Büyük Yalan belgesinde rol almıştı.

Vatan Partisi üyesi olan sanatçı, mücadelenin her alanında görev aldı. Ulusal Kanal'ın rejisini yönetti. Dergiden günlük yayın hayatına Aydınlık Gazetesi'nin reklamlarında yer aldı.

ulusal.com.tr

# malatya # tiyatro # sinema # dizi oyuncusu # Halil Kumova