İşçiler liman alınmadı, Gemlikli gazeteci darp edildi

Geçtiğimiz hafta işten çıkarılan Gemport'a sendika üyelerini ziyarete giden Liman-İş Sendikası Yönetimi Üyeleri limana alınmadı, güvenlik görevlileri ve basın mensupları arasında arbede yaşandı.

Bursa'da Liman-İş Sendikası Gemlik Şubesi'nin önetim kadrosunda bulunan dört işçi geçtiğimiz hafta Yıldırım Holding'e bağlı Gemport Limanı'ndan çıkarılmıştı. Çıkarılan işçiler, bugün öğle saatlerinde Gemport Limanı'na, birlite çalıştıkları ve kendilerini yönetim kadrosuna seçen iş arkadaşlarını ziyaret etmek amacıyla gittiler. Liman-İş Sendikası Yönetimi'nde bulunan işçiler limana alınmadı.

Basın mensupları ve liman güvenliği arasında arbede yaşandı

Liman-İş Sendikası Gemlik Yönetimi'nde bulunan işçiler limana alınmadı. Bu esnada haber yapmak için orada bulunan YeniDönem Gazetesi Gemlik Temsilcisi ve GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya, özel güvenlik tarafından önce sözlü ardından fiziksel saldırıya maruz kaldı. Saldırıya uğrayan Sarıkaya, kendini ve kamerasını korumak istedi ancak darp edildi. Kamerası zarar gören Feyzi Sarıkaya'nın sağlık durumu iyi. Yaşanan olayın ardından Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Sarıkaya, "Bana yapılan bu saldırı, bütün basın mensuplarına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# gazete # gemlik # işçiler # liman