Kılıçdaroğlu Sezai Temelli sorusunu geçiştirdi: 'İttifak' açıklamasını dinlemedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin destek açıklamaları ve HDP'nin desteğiyle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, Temelli'nin CHP ile ittifak yaptıkları yönündeki konuşmasıyla ilgili soruya yanıt vermekten kaçındı ve açıklamayı dinlemediğini ancak gazetelerden okuduğunu kaydetti

Kılıçdaroğlu Sezai Temelli sorusunu geçiştirdi: 'İttifak' açıklamasını dinlemedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin destek açıklamaları ve HDP'nin desteğiyle ilgili şunları söyledi:

“Biz herkesin oyuna talibiz. Erdoğan da 'İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek veririz.' açıklaması yapsa çok memnun olurum. Sayın Bahçeli de 'Ankara'da Mansur Yavaş'a her türlü desteği vereceğiz.' dese çok memnun olurum. Biz vatandaşlarımız arasında ayrım yapmayız. Seçme ve seçilme hakkına sahip olan birisi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim listelerinde adı yazılı birisi gelecek CHP'ye oy verecek, ben 'Bir dakika dur, sen bana oy veremezsin.' diyemem. Böyle saçma şey olur mu?”

'SANDIKTA İTTİFAK'

"HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamaları, iktidar tarafından 'gizli bir ittifakın gün yüzüne çıkması' şeklinde değerlendiriliyor. Temelli'nin açıklamalarını duyduğunuzda ne hissettiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, açıklamayı dinlemediğini ancak gazetelerden okuduğunu kaydetti.

Bir siyasi partinin eş genel başkanının yaptığı açıklamanın kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, her seçmenin oyunu istediklerini, bu yüzden "sandıkta ittifak" dediklerini belirtti.

'SİYASİ PARTİ HERKESİN OYUNA TALİPTİR'

Kılıçdaroğlu “Hükümet vergi alırken vatandaşlar arasında ayrım yapıyor mu? Herkes vergi ödüyor. Herkes oy kullanacak. Herkes oy kullanacaksa bir siyasi parti herkesin oyuna taliptir. Biz de herkesin oyuna talibiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Eğer etnik kimlik üzerinden bir siyaset güdülüyorsa 'Kürtlerin oyu kabul edilemez, çünkü Kürtlerin tamamı teröristtir' diye söylüyorsa Erdoğan, ülkesine ihanet ediyor demektir. Ne demek? Kimlik üzerinden politika mı yapılır Allah aşkına? 82 milyon insan bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kardeşçe, dostça yaşamak istiyoruz” dedi.

"Kapalı salon toplantıları seçmene ulaşabiliyor mu?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, görüştükleri kişilerin kanaat önderi olduğunu, bunların pek çok kişi ile konuştuğunu anlattı.

BDP İL BAŞKANI'NIN CHP ÜYELİĞİ SORULDU

Antalya'da CHP'den belediye meclis üyesi adayı olan Abdülbaki Karaağaç'ın BDP il başkanlığı yaptığının hatırlatılıp bu konudaki eleştirilerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Belediye meclis üyemiz olabilir. CHP'ye gelmiştir. Vatan haini mi bu? Eğer teröristse tutuklasınlar. Benim bildiğim bütün dünyada bir insanın suçlu olup olmadığına hakimler karar verir. Bu beyefendiye bu yetkiyi kim verdi? Ona bakarsanız kendisinin belediye başkan adayı doğuda, ismini vermek istemiyorum çünkü hiç kimseyi suçlamak istemem. Kardeşi bilmem ne yapmış, yeğeni bilmem ne yapmış. İnsanları bu kadar karalamak yazıktır, günahtır. Babası yapabilir, amcası yapabilir, yeğeni yapabilir ama adam masum bir insandır. Bu adam suçluysa buyursunlar bu ülkenin sözde adaleti var, savcısı var, emniyeti var, milli istihbaratı var.

Bu adam elini kolunu sallayarak geziyor. Adam, 'Ben CHP'li olmak istiyorum, ben CHP'de hizmet etmek istiyorum.' diyor, olmaz mı, olabilir. Bizim belediye meclis üyemiz. Ben Erdoğan'a şunu sormak isterim: Fettah Tamince niye geziyor ortalıkta? 17/25'ten sonra Pensilvanya'ya gitti. 17/25'ten sonra Bank Asya'ya para yatırdılar. Niye yanında gezdiriyor? Kendi avukatları Fettah Tamince'yi niye savunuyor? İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezini Fettah Tamince'ye nasıl veriyor?"

# chp # hdp # kılıçdaroğlu # Sezai Temelli