Beştepe-Çankaya arası fezleke trafiği!

AKP'nin geçici bir yasayla tek hamlede bütün dokunulmazlıkları kaldırma çağrısı fezleke tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. “Dokunulmazlıkları parlamento kaldırsın, kararı mahkeme versin” hamlesi, Beştepe Sarayı ile Çankaya Köşkü arasında git gel yapan bir heyetle belirlendi. Görüşmelerde, dosyaların partilere göre dağılımı ve suç isnatları ele alındı.

Beştepe-Çankaya arası fezleke trafiği!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısıyla fezleke tartışması farklı bir boyuta taşındı. Davutoğlu'nun bu hamlesinin ayrıntıları da belli olmaya başladı.

Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikçan’a göre, Çarşamba günü Beştepe Sarayı ile Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı toplantılar yapıldı. Toplantılar arası diyalogu sağlamak için de bir heyet kuruldu.

Fezleke dosyalarının partilere göre dağılımı, niteliği ve suç isnatlarının masaya yatırıldığı toplantıda nasıl bir yol izleneceği konusunda uzun süren tartışmalar yapıldı.

Çankaya'daki toplantıya, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Ömer Çelik, Mehmet Ali Şahin, Mehdi Eker ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Beştepe ve Köşk arasında heyetin gidip gelmesiyle birlikte, Çankaya Köşkü'nde gece 2'ye kadar süren toplantıda karar netleştirildi. Ertesi gün de Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ziyaretinde "dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım" açıklamasını yaptı.

Önceleri sadece HDP'lilerin fezlekesine karşı "tavrımız nasıl olmalı" tartışması yürüten AKP'nin, dün yaptığı açıklamaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli farklı bir boyut kazandırdı.

Bahçeli, AKP'nin Meclis'te HDP'li vekillerin dokunulmazlığını kaldırabilecek oya sahip olduğunu, CHP ya da MHP'ye ihtiyacı olmadığını söyledi. MHP Lideri AKP'nin bütün dokunulmazlıkları kaldırma hamlesini “HDP’yi perdeleme sinsiliği” olarak yorumladı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Ömer Çelik # Mehmet Ali Şahin # çankaya # beştepe # mehdi eker