TSK personeline ilişkin kanun teklifi yasalaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre, uzman çavuşların emeklilik yaşı 55'e çıkartıldı. Görevde 5 ayını dolduran uzman çavuşlara tabanca verilmesi de kararlaştırıldı.

TSK personeline ilişkin kanun teklifi yasalaştı

Etkin ve caydırıcı bir şekilde terörle mücadele eden Türk askerinin haklarını iyileştirecek kanun teklifi Meclis’ten geçti.

44 maddelik kanun teklifine göre, uzman çavuşların emeklilik yaş haddi 52’den 55'e çıkartıldı.

Uzman çavuşlar 52 yaşından sonra sivil memurluk yapıyor ve bu şekilde emekli olabiliyor. Yeni düzenleme ile ise sivil memur olarak değil, uzman çavuş olarak emekli olunması sağlanacak.

40 yaşını dolduran, komando olarak istihdam edilen uzman çavuşlar, uygun kadro görev yerlerine atanacak. Atamalar, istihdam edildikleri sınıfların yönetmelikte belirlenen şekli ile yapılacak.

İlk 5 aylık uyum dönemini tamamlayan uzman erbaşlara yerli üretim olmak şartıyla 1 adet tabanca verilecek. Görevde olan yaklaşık 88 bin 975 uzman erbaşa tabanca dağıtılacak.

Seferberlik başlatılması halinde sağlık durumları elverişli emekli 60 yaşından genç uzman çavuşlar orduya alınabilecek. Sefer için orduya alımlar en genç uzman çavuşlardan başlayacak.

Uzman çavuşlara ilişkin dernekler de tek bir çatı altında toplanarak Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kurulacak.

Kabul edilen kanun teklifine göre, askerliğini yapmadan milletvekili olanlar dönem sonunda vatani görevlerini yerine getirecek.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # tbmm # deniz kuvvetleri # sağlık bakanlığı # okul # kanun # astsubay # yasa # PERSONEL