Bank Asya TMSF'ye devredildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu F tipi örgüte yakın olduğu belirtilen Bank Asya'ya el koydu. Bankanın TMSF'ye devredilmesine karar verildi. Kararın gerekçesi, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların, güven ve istikrarı bakımından tehlike arzetmesi.

Bank Asya TMSF'ye devredildi

BDDK Bank Asya ile ilgili kararını verdi. Kurul, F tipi örgüte yakın olduğu belirtilen Bank Asya'yı TMSF'ye devretti.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, Kurul'un 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında bank asya ile ilgili olarak yaptığı denetimlerin sonucu aktarıldı.

Denetimler neticesinde, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların, katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiği belirtildi.

BDDK, 3 Şubat'ta Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen yüzde 40'lık imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar vermişti.

Bank Asya'nın devriyle ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan da açıklama geldi. Babacan katıldığı bir televizyon programında, "Karar, siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın?" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # tmsf # bank asya