Türkiye güne yangınlarla başladı: İstanbul, Muğla ve Kahramanmaraş'tan alevler yükseldi

Türkiye güne yangın haberleriyle başladı. Muğla'da yerleşim yerlerine yakın alanda orman yangını çıktı. İstanbul'da oyuncak imalatı yapan bir iş yeri, Kahramanmaraş'ta ise bir tekstil fabrikası alevlere teslim oldu.

Türkiye güne yangınlarla başladı: İstanbul, Muğla ve Kahramanmaraş'tan alevler yükseldi

Yurdun farklı noktalarından alevler yükseldi. İtfaiye ekipleri yangınları söndürmek için mücadele verdi.

Muğla'nın Ula ilçesinde ormanlık ve makilik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Muğla-Fethiye karayolunun kenarındaki Çıtlık mevkiinde çıkan yangın nedeniyle yakındaki evler tahliye edildi.

Yangın nedeniyle Muğla-Fethiye karayolu ulaşıma kapatıldı. Ekipler, yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun çaba gösterdi. Çevre ilçelerden 3 helikopter de yangına müdahale etti.

Dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Mahalle sakinleri de bahçe hortumlarıyla su sıkarak evlerinin yanmasını önlemeye çalıştı.

İstanbul'da da bir işyerinde yangın çıktı. Fatih'te Tahtakale Caddesi'ndeki bir oyuncak imalathanesinde çıkan yangın hızla büyüdü.

Plastik malzemeler ve hediyelik eşyaların depolandığı işyerini saran alevler, bitişiğindeki iş yerlerine de sıçradı. Birçok ilçeden takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

Ekiplerin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Bu görüntüler de Kahramanmaraş'tan. Kahramanmaraş-Adana kara yolu 5'inci kilometresindeki tekstil fabrikasının depo kısmında yangın çıktı. Fabrika görevlilerinin ihbarıyla 16 araç ve 40 itfaiye eri bölgeye sevk edildi.

Yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu diğer bölümlere sıçramadan söndürüldü.

# istanbul # Kahramanmaraş # yangın # muğla # fethiye # tekstil fabrikası