Firari FETÖ'cü Erdemir'den Biden'a tavsiye: "ABD Suriye'de terör örgütü PYD/YPG ile bağını güçlendirmeli''

ABD merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı, Biden yönetimine yazdığı tavsiye raporunun yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Türkiye karşıtı ifadelerle dolu raporda, Washington'a, Türkiye'de sivil toplumun inşası için ek kaynak ayırması ve Suriye'de terör örgütü YPG ile bağlarını güçlendirmesi çağrısı yapıldı.

Firari FETÖ'cü Erdemir'den Biden'a tavsiye: "ABD Suriye'de terör örgütü PYD/YPG ile bağını güçlendirmeli''

Amerika Birleşik Devletleri'nde Biden yönetiminin göreve başlamasıyla Türkiye karşıtları da faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Amerika merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı, ABD Başkanı Joe Biden'a sunulması için ''Trump'tan Biden'a: ABD Ulusal Güvenlik Politikalarının Geleceği'' başlıklı raporunun yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

152 sayfalık raporun skandal ifadelerle dolu Türkiye bölümünü kaleme alanlar ise Firari FETÖ'cü eski CHP vekili Aykan Erdemir ve Türkiye karşıtı yazılarıyla bilinen Philip Kowalski.

Biden Yönetimine, Türkiye ile ilişkilerinde cezalandırıcı ve tehditkar bir tavır takınılması çağrısında bulunan ikili, Türkiye'ye karşıtı tavsiyelerini maddeler halinde sıraladı.

• Türkiye'de sivil toplumun inşası için ek kaynak ayırması,

• S-400'lerden geri dönülmesi için baskı uygulanması,

• NATO üyesi ülkelerin Türkiye'ye tepki göstermesi,

• Halkbank davası kapsamında Türk yetkililere soruşturma açılması,

• CAATSA yaptırımlarının katılaştırılması,

• Küresel Magnitsky Yasası (İnsan Hakları Sorumluluk Yasası) kapsamında yaptırım uygulanması.

Raporda ayrıca, Washington'a, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG ile bağını güçlendirmesi çağrısı yapıldı.

Joe Biden, Başkan seçilmeden önce New York Times'a verdiği röportajda, Türkiye'de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğini söylemişti.

# chp # abd # amerika # fetö # Biden # Aykan Erdemir