Kurban kesim tebliği yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda uygulanacak kurallar ve önlemleri açıklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre sokak aralarında kurban kesenlere bin lira para cezası verilecek. Kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için geçen yıl olduğu gibi randevu sistemi uygulanacak.

Kurban kesim tebliği yayınlandı

Kurban Bayramı yaklaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı’nda uygulanacak kuralları açıkladı.

Başkanlığın kurban hizmetlerinin uygulanmasına ilişkin tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğde Kovid-19 tedbirleri ve çevre temizliği ön planda tutuldu.

Kurbanlar park, cadde, sokak araları, meydan gibi yerlerde kesilemeyecek. İşte buralarda kesim yapanlara bin lira para cezası verilecek.

Kurallara uymayan tesislere 96 bin 561 lira, konutlarda kurallara uymayanlara 2 bin 399 lira ceza yazılacak. Hayvanlara eziyet edenlere ise bin 33 lira ceza uygulanacak.

Bayramda kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için randevu sistemi uygulanacak. Kurban satış yerleri İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek. Bu tarihlerden önce kesim yerlerine kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.

Hayvan satış alanlarında da gerekli önlemler alınacak. 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Satış yerlerine girişte ateş ölçülecek. 38 dereceden yüksek ateşi olanlar içeri alınmayacak.

Kovid-19 gölgesinde geçecek bu Kurban Bayramı’nda da pazarlıkların olmazsa olmazı tokalaşma yapılmayacak. Hayvan satış yerlerinde ulaşılabilir noktalarda el yıkamak için lavabolar oluşturulacak.

Kurban kesiminde yaşanan yaralanmaların önüne geçilmesi için de tedbirler alınacak. Halk Eğitim Merkezleri'nde kurban kesim elemanı kursları düzenlenecek. Katılımcılara 20 saat ders verilecek.

# Resmi Gazete # hayvan # Kurban Bayramı # para cezası # eziyet # diyanet işleri başkanlığı # sokak # çevre temizliği