CHP heyeti Yüksekova'ya alınmadı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gitmek isteyen CHP heyeti güvenlik gerekçesiyle ilçeye giremedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yaptıkları görüşmeler sırasında askeri yetkililerin kendilerine operasyonların birkaç gün içinde biteceğini söylediğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki 6 kişilik heyet, inceleme yapmak üzere Hakkari’ye gitti.

Heyet bugün, PKK'lıların yerleştirdiği barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması için operasyon ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gitmek istedi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Mehmet Gökdağ, Erdin Bircan ile PM Üyesi Alper Keten, sabah saatlerinde Hakkari-Yüksekova yol ayırımındaki Yeniköprü Jandarma Karakolu’na geçerek askeri yetkililerle kısa bir görüşme yaptı.

Görüşmede askeri yetkililer, güvenlik gerekçesiyle heyetin Yüksekova'ya girişine izin verilmediğini belirtti.

Heyet adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, askeri yetkililerin kendilerine operasyonların 3-5 gün içinde tamamlanacağını ilettiğini belirtti.

CHP heyeti daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Hakkari Valiliği'ne geçerek Vali Yakup Canbolat ile makamında görüştü. Basına kapalı yapılan görüşme sonrası açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise mehmetçiğin terörle mücadelesi için, "Son teknoloji silahlarla evler, insanların yaşamı hedef alınıyor." sözlerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # Yüksekova # Sezgin Tanrıkulu # Çetin Osman Budak # Erdin Bircan